United States   |  2019

Portola Valley Residence

Entrant Company

SB Architects

Category

Architectural Design

Client's Name

-

Sub-Category

Residential

Experience Level

Professional

Set in the rolling hills overlooking the Silicon Valley, this home is designed to capitalize on views in several directions from both interior and exterior living spaces. Large expanses of glass retract to blur the line between indoor and outdoor areas. The mezzanine and the outdoor courtyard, are strongly distinguished from one another yet are connected to each other visually. The well finished nature of these spaces, the use of timber detailing, the stonework and plantings all contribute to a uniquely modern home that the owners feel has the essence of the timeless, mid-century design that inspired its creation. Designed with sustainable practices in mind, the home features living walls and green roofs.

More Platinum Winners
Product Design
Finland

Entrant Company

Oura Health

Sub Category

Wearable Technologies

Interior Design
Hong Kong

Entrant Company

Kiloliter Design Limited

Sub Category

Restaurants

Interior Design
China

Entrant Company

Kris Lin International Design

Sub Category

Office

Packaging Design
Taiwan

Entrant Company

3+2 Design Studio

Sub Category

Wine, Beer & Liquor